Ταινίες που πρέπει να δείτε στην καραντίνα

Διανύοντας για δεύτερη φορά τον εγκλεισμό, μια καλή λύση για να περάσουμε τα βράδια μας είναι να δούμε ταινίες. Σας προτείνουμε μερικές απ΄αυτές που ξεχωρίσαμε και σίγουρα θα θελήσετε να τις δείτε πολλές φορές.

La La Land 

To La La Land είναι μία αμερικανική, ρομαντική, κωμική-δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο του  Ντάμιεν Σαζέλ. Πρωταγωνιστούν ο Ράιαν Γκοσλινγκ και η Έμμα Στόουν. Η ταινία επικεντρώνεται σε έναν μουσικό, λάτρη της τζαζ και σε μία ηθοποιό, οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Λος Αντζελες. Θεωρείται μίας από τις καλύτερες ταινίες του 2016. Υπήρξε υποψήφια για 14 όσκαρ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τιτανικού, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας  και Α Γυναικείου Ρόλου.

 Capernaum

Το Καπερναούμ είναι μια αραβική, δραματική ταινία που έκανε το ντεμπούτο της το 2018 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.  Έγινε η μεσανατολική ταινία με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, αφού έγινε  επιτυχία στο διεθνές box office με πάνω από 68 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σκηνοθετεί η Nadine Labaki και πρωταγωνιστεί ο Zain Al Rafeea. Επικεντρώνεται στη ζωή ενός δωδεκάχρονου που ενώ βρίσκεται να δικάζεται γιατί επιτέθηκε σε κάποιον με μαχαίρι θέλει να μηνύσει τους γονείς του γιατί τον έφεραν στη ζωή.

The secret in their eyes

Είναι μια δραματική ταινία που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2010. Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημά La pregunta de sus ojos του Eduardo Sacheri. Πήρε όσκαρ καλύτερης  ξενόγλωσσης ταινίας και έγινε μεγάλη επιτυχία στην Λατινική Αμερική. Η πλοκή έχει να κάνει με τρεις αστυνομικούς που προσπαθούν να διαλευκάνουν ένα φόνο και στη διάρκεια της έρευνας ανακαλύπτονται πολλά μυστικά.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε ως ‘Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι’ είναι μια πολυβραβευμένη αμερικανοβρετανική ταινία του 2017  σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μάρτιν Μακ Ντόνα. Πρωταγωνιστούν οι Φράνσις ΜακΝτόρμαντ  ,Σάμιουελ Ρόκγουελ ,Γουντι Χάρλεσον. Η πλοκή έχει να κάνει με μια μητέρα η οποία νοικίαζει τρεις πινακίδες με επιγραφές διαμαρτυρόμενη που δεν έχει βρεθεί ο ένοχος για τον βιασμό και την δολοφονία της κόρης της.

Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα

Δραματική ταινία του 2016 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κένεθ Λονεργκαν. Πρωταγωνιστούν Κέισι Αφλεκ, Μισέλ Ουίλιαμς. Διακρίθηκε με όσκαρ καλύτερης ανδρικής ερμηνείας και ήταν υποψήφια σε πολλές ακομη κατηγορίες. Στην υπόθεση βλέπουμε τον Λι ο οποίος επιστρέφει στην μικρή πόλη που γεννήθηκε με σκοπό να αναλάβει την κηδεμονία του ανηψιού του.

Σχετικές δημοσιεύσεις