Θεσσαλονίκη: Της το έπαιξε ερωτευμένος και της έφαγε 40.000 ευρώ

Σύμφωνα με την 52χρονη ένας άντρας που της συστήθηκε Αμερικανός στρατιωτικός μέσω διαδικτύου της άρπαξε 40 χιλιάδες ευρώ.

Επί αρκετό καιρό συνομιλούσε μαζί της μέσω διαδικτύου και της εκδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον. Με το πρόσχημα ενός δέματος που προοριζόταν για την γυναίκα της ζήτησε 40 χιλιάδες ευρώ για να παρακαμφθούν κάποια προβλήματα που υπήρχαν στο τελωνείο. Το περιεχόμενο του δέματος υποτίθεται ότι είχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο θα της το έδινε. Έτσι η γυναίκα έστειλε τα λεφτά που της ζήτησε σε διάφορους λογαριασμούς τμηματικά και στη συνέχεια ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε. Φυσικά τα στοιχεία που δήλωνε ήταν ψεύτικα.

Όταν η παθούσα διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή μίας 67χρονης, σε λογαριασμό της οποίας η παθούσα κατέθεσε μέρος των χρημάτων. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση του υποτιθέμενου στρατιωτικού συνεχίζονται.

Σχετικές δημοσιεύσεις