Χριστούγεννα στην Θεσσαλονίκη 2022.

Η «νύφη του Θερμαϊκού» στολίστηκε και προετοιμάζεται για τα φετινά Χριστούγεννα, τα πρώτα της κανονικότητας μετά την έναρξη του Covid – 19. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε πως οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι στολισμοί έχουν τοποθετηθεί και είναι όλα έτοιμα για την εορταστική περίοδο. Επιπλέον είναι οι στολισμοί επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Με στολισμένες τις πλατείες και τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης η Χριστουγεννιάτικη μαγεία θα εισβάλλει στην πόλη και θα σκορπήσει αισιοδοξία, αγάπη και χαμόγελα.

Οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί εκτείνονται τουλάχιστον σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κεντρικούς δρόμους, αλλά τι μπορείς να κάνεις Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Θεσσαλονίκη;

1) Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Πλατεία Αριστοτέλους

Από το άγαλμα του Βενιζέλου πάνω από τη Εγνατία μέχρι και το κομμάτι της πλατείας στην παραλία, δημιουργήθηκε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό από έλατα, ξύλινα σπιτάκια, φωτισμούς και φυσικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 18 μέτρων της πλατείας Αριστοτέλους.

Η εκδήλωση του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου έλαβε χώρα στις 7 Δεκεμβρίου 2022, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα γίνει σόου με πυροτεχνήματα.

2) Αστερόκοσμος

Ο Αστερόκοσμος που βρίσκεται μέσα στην ΔΕΘ στα περίπτερα 13-14-15 και λειτουργεί από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου θα μας βλαει στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Το πάρκο περιλαμβάνει 2 Παγοδρόμια, το Σπίτι του Αη-Βασίλη, το Σπίτι της Έκπληξης, το Σπίτι των Κατασκευών, Bubble show, θέατρο Σκιών με τον Καραγκιόζη, Συναυλίες, Κουκλοθέατρο, Magic Show, Happenings καθώς και Λούνα Παρκ όπως Συγκρουόμενα, Τρενάκι, Carousel καθώς και τραμπολίνο. Το πρόγραμμα του Αστερόκοσμου μπορείτε να το δείτε εδώ

3) Αγορά Μοδιάνο

Ξαναξεκίνησε την λειτουργία της στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 μετά από 5 χρόνια απουσίας από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Σχεδιάστηκε το 1922 από τον Έλι Μοδιάνο και αναπαλαιώθηκε πλήρως φέτος. Αποτελεί ένα ζωντανό τοπόσημο της πόλης το οποίο λειτουργεί σαν πολυπολιτισμικό γαστρονομικό ταξίδι. Αξίζει μία επίσκεψη για να περιηγηθείτε στα διάφορα καταστήματα που προσφέρουν από είδη πρώτης ανάγκης μέχρι πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα.  

4) Βόλτα στους πεζοδρόμους της Θεσσαλονίκης και το κέντρο της πόλης

Από την Αγίας Σοφίας μέχρι τα Λαδάδικα μέσω της οδού Τσιμισκή, είναι η καλύτερη χριστουγεννιάτικη βόλτα. Η Αγίας Σοφίας φωταγωγήθηκε με χιλιάδες γαλάζια φωτάκια κατά μήκος της πεζοδρομημένης οδού σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης. Η Λεωφόρος Τσιμισκή διασχίζει όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα, όπως την πλατεία Odeon, άπειρα εμπορικά μαγαζιά και όλα στολισμένα με εντυπωσιακούς φωτισμούς. Τέλος αφού φτάσετε στα Λαδάδικα θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια και να επισκεφτείτε τα πολλά καφέ, εστιατόρια και μπαρ που στεγάζονται σε αναπαλαιωμένα κτήρια του 19o αιώνα. Η ιστορικότητα της γειτονιάς αυτής την κάνουν μία από τις πιο όμορφες και Χριστουγεννιάτικες της πόλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις