Εθνικές Εκλογές: Μετά τον Απρίλιο οι εκλογές – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου στην πρώτη σύσκεψη του 2023

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές μετά τον Απρίλιο του 2023, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι «ο πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά».

Επιπλέον ως είθισται στην αρχή της χρονιάς γίνεται ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα το οποίο ορίζεται ως εξής:

– Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία.

– Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου

– Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός

– Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί

– Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών.

Η επιλογή της κατάλληλης ημερομηνίας για την διεξαγωγή των εκλογών θα γίνει από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη βασισμένο σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα τον ωθήσουν να λάβει αυτήν την απόφαση.

Τα επικρατέστερα σενάρια επιμένουν στην διεξαγωγή εκλογών μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα τις Κυριακές της 2ας ή της 9ης Απριλίου, με ιδανικότερη την πρώτη καθώς είναι μόλις μία ημέρα μετά την ήδη ανακοινωμένη αύξηση του κατώτατου μισθό. Από την άλλη η 9η Απριλίου είναι μόλις μία εβδομάδα πριν το Πάσχα και επιτρέπει στους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν με μεγαλύτερη άνεση ενόψει και της πασχαλινής εξόδου προς τόπου καταγωγής.

Ταυτόχρονα, στην γειτονική Τουρκία υπάρχουν σενάρια για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο του 2023, δημιουργώντας ένα κλίμα απορίας στην ελληνική πλευρά για το εάν οι ελληνικές εκλογές σχεδιάστηκαν με βάση αυτό. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές αρνούνται κατηγορηματικά το γεγονός δηλώνοντας πως ο κ. Ερντογάν δεν επηρεάζει τα ελληνικά πράγματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις