9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – 2η Ανακοίνωση

Σας κοινοποιούμε την 2η Ανακοίνωση του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τις Διευθύνσεις A/θμιας & B/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τo Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών  και το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Α.Π.Θ.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου για Νηπιαγωγεία,  στους χώρους του Πειραματικού Γυμνασίου- ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας – περιοχή Στρεμπενιώτη Νεάπολη.

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς  όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή νηπιαγωγείων και σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Η δήλωση συμμετοχής των σχολικών ομάδων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ  (https://mfr.peiramak.gr ) έως και την Παρασκευή  1 Δεκεμβρίου 2023.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί για τους εκπαιδευτικούς, Διαδικτυακό Workshop  με θέμα: «Κατασκευή Ρομπότ με 3D σχεδίαση και εκτύπωση» από το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ.  Δήλωση συμμετοχής στο workshop πραγματοποιείται,  πατώντας σε αυτό το  link

Τέλος, όλες οι σχολικές ομάδες καλούνται να προσέλθουν στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, στις ώρες που αναγράφονται μέσα στο πρόγραμμα, προσκομίζοντας και τις υπεύθυνες δηλώσεις  γονέων και κηδεμόνων. Οι Υπεύθυνες δηλώσεις θα παραδοθούν στην γραμματεία του Φεστιβάλ, στην είσοδο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Πειραματικού Σχολείου.

Προκήρυξη 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής – 2η Ανακοίνωση

24199 – Διαβιβαστικό – 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – 2η ανακοίνωση-

Σχετικές δημοσιεύσεις